Review Bitvavo: Eenvoudig en snel crypto kopen

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die bekend staat om zijn lage tarieven en zijn gebruiksgemak.

Maar is Bitvavo betrouwbaar en hoe makkelijk kun je er daadwerkelijk cryptomunten kopen? In deze review geven wij onze eerlijke ervaring met het gebruik van Bitvavo.


Let op! Betaal nu de eerste week over de eerste 1000 euro geen handelskosten bij Bitvavo
Stuur mij direct door naar Bitvavo

Wat is Bitvavo precies

Bitvavo is een Amsterdams bedrijf dat in 2018 gestart is met het aanbieden van cryptomunten. Tegenwoordig is het een broker en een exchange tezamen. Je kunt hier dus eenvoudig cryptomunten aanschaffen en verkopen. Maar je kunt bij Bitvavo nu ook handelen in verschillende cryptocurrency.

Welke coins kun je kopen op Bitvavo

Bij Bitvavo kun je terecht voor het kopen van zeer veel verschillende cryptomunten. Uiteraard kun je er de bekende coins vinden zoals Bitcoin , Ethereum en Ripple om er maar een paar te noemen. Maar ook veel minder bekende coins kun je hier eenvoudig kopen.

Cryptomunten te koop bij Bitvavo

Cryptomunten bij Bitvavo kopen

Na het aanmaken van een gratis account op Bitvavo kun je direct je eerste euro’s storten op je account. Vervolgens kun je deze euro’s omzetten naar de cryptomunt van je keuze. We hebben in ons eigen account zelf wat Bitcoin aangeschaft. In de volgende screenshots laten we het je allemaal zien.

Geld storten op je account

In het dashboard van je account zie je direct je portfolio. Hierin staat je opgebouwd tegoed in euro’s vermeld. Door te klikken op de knop “Tegoed storten” kom je in een scherm waarin je kunt aangeven welk bedrag je wilt gaan overmaken naar je Bitvavo account.

Geld storten op Bivavo account

Zoals je hieronder ziet kan je hier heel simpel een betaling doen middels iDeal. Na het doorlopen van het betaalproces krijg je van Bitvavo een bevestigingsmail dat je betaling is ontvangen.

Tegoed storten bij Bitvavo

In je Portfolio kun je vervolgens zien dat je tegoed is opgehoogd met het gestorte bedrag van 25 euro.

Portfolio bij Bitvavo

Euro’s omzetten naar crypto

Nu wil je natuurlijk je euro’s nog omzetten naar je favoriete cryptomunt. Dat gaat als volgt.
Ga naar de lijst met cryptovaluta en kies hier de cryptomunt die je wilt gaan kopen.
In ons geval is dat Bitcoin (BTC).

Klik op het pijlpuntje geheel rechts van de cryptomunt.

Crypto kopen bij Bitvavo

Je komt dan in het aankoopscherm. Hier kun je aangeven voor hoeveel euro je een cryptomunt wilt aanschaffen. In ons geval kopen we voor 30 euro aan Bitcoin. We betalen hier slecht 0,08 euro aan Bitvavo kosten voor.

Zoals je ziet koop je de cryptomunt altijd realtime, tegen de op dat moment actuele koers.

Aankoopscherm crypto kopen Bitvavo

Wanneer we nu terug gaan naar het Valuta scherm dan zien we dat onze hoeveelheid Bitcoin en de totale waarde zijn toegenomen.

Valutascherm Bitvavo


Bitvavo als wallet

Je kunt je gekochte cryptomunten gewoon bij Bitvavo laten staan. Je gebruikt dan de wallet van Bitvavo. Het mooie hieraan is dat Bitvavo rente betaalt over het bedrag dat je in de wallet hebt staan.

Bitvavova noemt deze vergoeding “Staking”. Momenteel is deze vergoeding 1,22 % op jaarbasis. Toch leuk meegenomen. Zeker als de koers van je cryptomunt ook nog eens tussentijds stijgt.

Uiteraard kun je de gekochte cryptomunten vanuit Bitvavo ook overmaken naar een hardware wallet. Zeker bij wat grotere bedragen is dat wel zo veilig want dan heb je zelf de keys in beheer.

Is Bitvavo veilig?

Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid bij Bitvavo? De veiligheid bij Bitvavo is goed te noemen.
Zorg natuurlijk altijd zelf voor een sterk wachtwoord. Bitvavo heeft ook de mogelijkheid om 2 factor authenticatie aan te zetten.

Verder moet je ieder apparaat en ip-adres eerst per mail goedkeuren voordat je er mee kunt werken. Sowieso ontvang je veiligheidsnotificaties van Bitvavo mochten ze afwijkende of foutieve inlogpogingen constateren.

Conclusie

Bitvavo is erg overzichtelijk en prettig in het gebruik. Verder zijn de kosten om crypto te kopen zeer laag. Hierdoor kopen we ook zelf onze crypto altijd bij Bitvavo.
Bitvavo kunnen we van harte aanbevelen.

Je kunt gratis een account aanmaken bij Bitvavo. Gebruik onderstaande link en betaal de eerste week over de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Ja, ik maak direct gebruik van de korting bij Bitvavo!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *